HUNAJAN TERVEELLISYYS
Vitamiineja ja suojaravintoaineita
Hunaja on aito luonnontuote. Se pitää sisällään fruktoosin ja glukoosin lisäksi paljon elimistölle tärkeitä vitamiineja, hivenaineita, suojaravintoaineita ja entsyymejä. Entsyymit toimivat elimistössä antioksidantteina ja vahvistavat elimistön omaa antioksidanttien tuotantoa.
Antibakteerisuus
Hunaja on tutkitusti luonnollisesti antibakteerinen aine ja sitä on käytetty kautta aikojen haavojen hoitoon. Tutkijat ovat havainneet hunajan lisäävän myös antibioottien tehoa. Hunajalla on ominaisuuksia, jotka tappavat bakteerisoluja ja auttavat näin antibiotteja tehoamaan paremmin. Lusikallinen hunajaa päivässä voi siis parantaa vastustuskykyäsi!
Vähemmän kaloreita
Hunaja on luonnollisesti makea. Se soveltuu loistavasti leivontaan ja ruoanlaittoon sekä teen, rahkan ja jogurttien sekaan ihan sellaisenaan. Hunaja aistitaan tavallista sokeria n. 1,3 kertaa makeammaksi, mutta siinä on n. 20 prosenttia vähemmän kaloreita. Saman makeuden tunteen saa hunajasta jopa 40 prosenttia pienemmällä energiamäärällä kuin sokerista. Sataa grammaa sokeria vastaava makeus saadaan noin 70 grammalla hunajaa.