Käyttämäsi selain on vanhentunut. Suosittelemme, että päivität selaimesi ensin uusimpaan mahdolliseen versioon.

Viitahunaja

Toimintamme perustuu puhtaaseen, luonnonläheiseen mehiläistarhaukseen. Tavoitteenamme on tuottaa korkealaatuista, suomalaista hunajaa laatutietoisille kuluttajille, jotka haluavat tehdä eettisiä ja           ekologisia valintoja.

Tuotteet

Hunajamme on Suomalaista, laadukasta & maukasta Päijät-Hämeen kultaa. Tuoteperheeseen kuuluvat lohkeava hunaja METSÄMIEHEN JÄYKKÄ ja hienokiteisempi     NEIDON HENTO hunaja sekä lahjapakkaukset.

HUNAJAN TERVEELLISYYS

VITAMIINEJA JA SUOJARAVINTOAINEITA
Hunaja on aito luonnontuote. Se pitää sisällään fruktoosin ja glukoosin lisäksi paljon elimistölle tärkeitä vitamiineja, hivenaineita, suojaravintoaineita ja entsyymejä. Entsyymit toimivat elimistössä antioksidantteina ja vahvistavat elimistön omaa antioksidanttien tuotantoa.

ANTIBAKTEERISUUS
Hunaja on tutkitusti myös luonnollisesti antibakteerinen aine ja sitä on käytetty kautta aikojen haavojen hoitoon. Nyt tutkijat ovat havainneet hunajan lisäävän myös antibioottien tehoa. Hunajalla on ominaisuuksia* jotka tappavat bakteerisoluja ja auttavat näin myös antibiootteja tehoamaan paremmin. Lusikallinen hunajaa päivässä voi siis parantaa vastustuskykyäsi!

* happoisuus, typpiperoksidi, iso sokeripitoisuus, polyfenolit sekä osmoottinen vaikutus
(Osmoottinen vaikutus = h
unaja vetää vettä pois bakteerisoluista ja kuivattaa ja tappaa niitä)

 

VÄHEMMÄN KALOREITA
Hunaja on luonnollisesti makeaa. Se soveltuu loistavasti leivontaan ja ruoanlaittoon sekä teen, rahkan ja jogurttien sekaan ihan sellaisenaan. Hunaja aistitaan tavallista sokeria n. 1,3 kertaa makeammaksi, mutta siinä on n. 20 prosenttia vähemmän kaloreja. Näistä syistä johtuen saman makeuden tunteen saa hunajasta jopa 40 prosenttia pienemmällä energiamäärällä kuin sokerista.

Sataa grammaa sokeria vastaava makeus saadaan noin 70 grammalla hunajaa.